+31(0)6 229 72723 | +31(0)6 533 13066 events@eventsincompany.nl

De Gemene Deler on Tour – Symposium Groningen

De Gemene Deler on Tour - Symposium Groningen

Wanneer

3 mei 2023    
18:00 - 21:30

Reserveringen

Reserveren gesloten

Waar

Groninger Forum
Nieuwe Markt 1, Groningen , 9712 KN
Kaart niet beschikbaar

Durf! Durf de tussenruimte te overbruggen Zonder moed geen wezenlijk contact

Ter gelegenheid van de opening van de reizende buitententoonstelling ‘De Gemene Deler on Tour’ organiseert de F|Fort Foundation in samenwerking met de Gezond Verstand Denktank, het Ingeborg Douwes Centrum en de AYA Foundation symposia in Amsterdam, Groningen, Maastricht en Rotterdam.

Je bent jong en je krijgt kanker. Je perspectief was voorwaarts: groei en ontwikkeling, je leven in overeenstemming met je toekomstdromen brengen. En dan valt alles stil. Sterfelijkheid doemt op als de verkeerd getimede aftiteling, halverwege een fantastische film. Hoe moet je verder, waar vind je steun om op al die terreinen – carriere,  intimiteit, vruchtbaarheid, financien, gezin – toch weer in beweging te komen, hoe word je die verlammende paniek de baas?

Goede zorg begint bij medemenselijkheid. Medemenselijkheid vraagt erom de ander echt te zien en te leren kennen. Daarvoor moet over en weer schroom worden overwonnen. Of misschien is het angst. Angst voor het onbekende, angst voor eigen of andermans verdriet, pijn of spijt, angst voor controleverlies, angst voor te weinig tijd en het onvermogen alles op te lossen.

Wij noemen het de tussenruimte: de ruimte tussen hoofd en het gepijnigde, verraderlijke lijf, de ruimte tussen zieke en gezonde leeftijdgenoten of partners, de ruimte tussen overleven en leven, tussen paniek en rust, de ruimte tussen de door de zorgverzekeraars opgelegde kaders en hoe we het eigenlijk willen hebben.  We gaan het dus over die tussenruimte hebben en wat we met elkaar kunnen doen om die te overbruggen. Want pas dan weet je wat er speelt en hoe je werkelijk kunt helpen.

 Kunst voor kracht is het motto van de F|Fort Foundation.  

Reserveringen

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.