+31(0)6 229 72723 | +31(0)6 533 13066 events@eventsincompany.nl

POSITIEF CORONA NIEUWS

Negen dagen geleden vond Back 2 Live plaats, het zakelijke congres in Utrecht op 15 februari, waar Fieldlab Evenementen het eerste praktijkonderzoek heeft uitgevoerd naar de besmettingsrisico’s bij een evenement met vijfhonderd bezoekers. Uit de PCR-testen die de bezoekers en medewerkers vijf dagen na het evenement hebben ondergaan, blijkt dat er geen COVID19-besmettingen hebben plaats gevonden. Negatief getest, positief nieuws, Corona proof!

Uit de PCR-testen die de bezoekers en medewerkers vijf dagen na het evenement hebben ondergaan, blijkt dat er geen COVID19-besmettingen hebben plaats gevonden. Positief nieuws dus!!

Dit zakelijke congres was de eerste uit een serie van drie proefevenementen. Inmiddels heeft ook een theatervoorstelling van Guido Weijers en een voetbalwedstrijd tussen NEC en De Graafschap plaatsgevonden.

Bij het zakelijk congres in Utrecht werden alle werknemers en bezoekers 48 uur voorafgaand aan het evenement getest. Zes mensen bleken het coronavirus te hebben en mochten niet deelnemen aan het experiment. Na het congres bleek al snel dat er toch een medewerker positief testte op corona. Deze persoon is waarschijnlijk besmet geraakt in de korte tijd tussen test en start van het congres. Gelukkig zijn hierdoor geen anderen besmet geraakt, want vijf dagen na het congres hebben alle bezoekers een negatieve test afgelegd, aldus Fieldlab Evenementen.

Alhoewel wij voorlopig alleen kunnen dromen over het organiseren van een fysiek evenement met 500 bezoekers, worden wij wel blij van deze uitslag. Het blijkt mogelijk te zijn om veel mensen bij elkaar te brengen, zonder dat daar besmettingen uit voortkomen. Voorwaarde is wel dat je test, test en test. Een logistieke operatie, die de moeite waard is, want netwerken doen we het liefst fysiek.

Voorlopig worden de RIVM maatregelen per 2 maart a.s. maar een klein beetje versoepeld en houdt EVENTS in Company zich de komende maanden bezig met de organisatie van hybride en online evenementen.

Gala Dinner & Party – European Bovine Congress (2019)