+31(0)6 229 72723 | +31(0)6 533 13066 events@eventsincompany.nl
BTD 2020

Een kwestie van omdenken

Sinds een paar jaar organiseren we de Biotechnische Dagen, een 2 daags evenement voor (niet-) leden van de Biotechnische Vereniging. Het draait tijdens deze dagen vooral om het uitwisselen van informatie in de vorm van presentaties, workshops en vooral veel netwerken. Dat laatste gebeurt met name op de informatiemarkt en tijdens de borrels, diners en het congresfeest.

Looproutes, kleine groepen, ruime zalen, sessies en workshops vaker herhalen: alles heeft de revue gepasseerd om de 1,5 meter richtlijn te garanderen. 

Begin 2020 was er aanvankelijk nog de hoop dat de Biotechnische Dagen in het najaar, rekening houdend met de richtlijnen van het RIVM, op haar gebruikelijke manier konden plaatsvinden. Looproutes, kleine groepen, ruime zalen, sessies en workshops vaker op een dag herhalen; alles heeft bij EVENTS in Company de revue gepasseerd om de 1,5 meter richtlijn te garanderen. Vanuit het gebruikelijk offline congres via een hybride variant, waarbij een gedeelte van de deelnemers het programma online maar wel live zou kunnen volgen, is uiteindelijk in mei 2020 de knoop doorgehakt: de Biotechnische Dagen 2020 gaan online. In plaats van 2 dagen wordt een uitzending gemaakt van dik 2 uur: BTD2020. In feite hebben we 3 verschillende draaiboeken gehad.

Waarom er besloten is om de versie in 2020 door te laten gaan? Het antwoord is meerledig: ten eerste was de Biotechnische Vereniging net gefuseerd met de Nederlandse Vereniging voor Proefdierkunde en wilde zij onder de nieuwe naam Dalas zichtbaar zijn voor hun leden. Ten tweede is het een terugkerend evenement en merkten we dat er bij leden de behoefte is om informatie uit te wisselen, juist in deze tijd van Corona. Er is behoefte aan verbinding. Tot slot wilden we laten zien dat het evenement ook anders kan worden georganiseerd, op een online manier.

Dat het anders kan, zagen we ook aan het aantal deelnemers. Aan de online variant een gelijk aantal deelnemers deel als aan het tweedaagse congres. En nog belangrijker: we hebben van deelnemers veel enthousiaste reacties ontvangen. Voor ons een bevestiging dat we van offline naar hybride of online kunnen. Een kwestie van omdenken.