+31(0)6 229 72723 | +31(0)6 533 13066 events@eventsincompany.nl

Veilig samenkomen

Hoe mooi zou het zijn om elkaar weer live te ontmoeten! Met interesse kijken wij dan ook uit naar de onderzoeksresultaten van het eerste zakelijke congres met publiek, dat op 15 februari 2021 in het Beatrix Theater in Utrecht bij wijze van proef is georganiseerd door Fieldlab Evenementen, de organisatie die de evenementen sector vertegenwoordigt, en hiervoor toestemming heeft gekregen van de ministeries van Justitie & Veiligheid, Medische Zorg & Sport, OC&W, en Economische Zaken & Klimaat. 

Een congres met 500 mensen die allemaal vooraf getest zijn op corona. Er wordt onder meer gekeken naar het contact tussen de congresgangers, het groepsgedrag, en onderzocht wordt of mensen in de toekomst op een veilige manier samen kunnen komen. Met de proef hoopt men inzicht te krijgen in de besmettingsrisico’s. Het onderzoek staat onder leiding staat van het RadboudUMC. Vijf dagen na het congres moeten de deelnemers zich opnieuw laten testen.

Met bewezen maatregelen een veilige omgeving ontwikkelen om samen te komen 

Al sinds de eerste lock down in maart 2020 ligt de fysieke evenementenbranche zo goed als stil. Vanuit de sector is in samenwerking met de overheid Fieldlab Evenementen tot stand gekomen, met als doel bewezen maatregelen te ontwikkelen voor een veilige omgeving om samen te komen. Inmiddels lopen er verschillende onderzoeken naar het veilig organiseren van evenementen, mits er voldoende maatregelen zijn getroffen. Wij, als EVENTS in Company, volgen deze ontwikkelingen op de voet!