+31(0)6 229 72723 | +31(0)6 533 13066 events@eventsincompany.nl

EVENTS in Company blikt terug op een succesvol online event met Networkapp en Business Games

Corpag, een internationale speler in de financiële sector, vierde in 2022 hun 50-jarig bestaan. Voor ons was de mooie taak weggelegd om de regie te voeren over Corpag’s 50th Anniversary Event (livestream), met ondersteuning van partners Networkapp en Business Games. Met meer dan 120 deelnemers uit 21 landen, lag de focus voor het event voornamelijk op het leggen van onderlinge verbindingen, ongeacht de locatie. De doelstelling van het online event was dan ook om wereldwijd alle werknemers actief te betrekken in de feestelijke viering van het 50-jarig bestaan van het bedrijf.

Internationale interactie en betrokkenheid
Omdat werknemers van Corpag zich in meerdere tijdzones bevonden, is het event tweemaal op dezelfde dag georganiseerd. Zo kregen alle werknemers zoveel mogelijk de gelegenheid om tijdens kantoortijd aan te haken. Mede dankzij een leuk interactief spel van Business Games en de tijdzones-feature van Networkapp was er tijdens het event een hoog engagement van deelnemers over de hele wereld. We hebben ervoor gekozen het platform van Networkapp de basis te laten zijn van het event, van registratie van deelnemers, het samenstellen van deelnemers profielen met funfacts, het plenair en parallel programma in break-out rooms tot de wrap up.

Een interactief spel
De wens van de opdrachtgever was om het 50-jarig bestaan feestelijk online te vieren en daarbij de werknemers actief te betrekken. Wij hebben ervoor gekozen om in teamverband een internationaal spel te spelen ontwikkeld door Business Games vanwege de funfactor en het internationale karakter. Het spel is vervolgens door Business Games op verschillende punten aangepast, waardoor het tailormade was voor de opdrachtgever. Het spel werd vervolgens gespeeld in teamverband, deels plenair en deels in de break-out rooms.

Vlekkeloos dankzij rehearsal
Voorafgaand aan het online event hebben we een aantal rehearsals met betrokken partijen georganiseerd. De reden hiervoor was dat we zekerheid wilden dat de verschillende programma-onderdelen perfect in elkaar zouden overlopen. Tijdens het event zijn er gelukkig dan ook geen technische issues geweest!

Succesvol event
We hebben zeer positieve feedback ontvangen van de deelnemers en de opdrachtgever. Tijdens en na het event hebben we leuke teamfoto’s en foto’s van de afterparties op de verschillende kantoren ontvangen. Om een dergelijk internationaal online event te laten slagen, is samenwerking met professionele partijen onontbeerlijk. Als EVENTS in Company zoeken wij, waar nodig, deze samenwerking met betrouwbare partners altijd op.